top of page

SEVİYELER 

M1 

SOMUT GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILAYABİLMEK ADINA BİLİNEN,        GÜNLÜK İFADELERİ VE ÇOK TEMEL DEYİMLERİ ANLAYABİLİR.

M2 

  KENDİNİ YA DA BAŞKALARINI TANIYABİLİR, BU BAĞLAMDA, NEREDE OTURDUĞU, KİMLERİ TANIDIĞI, SAHİP OLDUKLARI VE BENZERİ TEMEL SORULAR YOLUYLA İLETİŞİM KURABİLİR.  

M3 

KONUŞTUĞU KİŞİLERİN YAVAŞ VE ANLAŞILIR BİR ŞEKİLDE KONUŞMASI VE YARDIM ETMESİ İLE BASİT DÜZEYDE İLETİŞİM KURABİLİR.

M4

  KISA VE BASİT CÜMLELERLE KARTPOSTAL, MEKTUP YAZABİLİR. KATOLOG DUYURU YADA AFİŞ GİBİ METİNLERDEKİ BASİT CÜMLELERİ ANLAYABİLİR. 

A1

A2

M1

  KİŞİSEL, AİLE, ALIŞVERİŞ, İŞ VE YAKIN ÇEVRE İLE İLĞİLİ KONULARDA ÇOK SIK KULLANILAN TEMEL DEYİMLERİ VE CÜMLELERİ ANLAYABİLİR.

M2

BİLDİĞİ, ALIŞILMIŞ KONULARDA DOĞRUDAN BİLĞİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNARAK BASİT DÜZEYDE İLETİŞİM KURABİLİR.

M3

BASİT BİR DİL KULLANARAK KENDİ ÖZGEÇMİŞİ VE YAKIN ÇEVRESİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR VE ANLIK GEREKSİNİMLERİ KARŞILAYABİLİR.

M4

BİLDİK KONULAR VE FALİYETLER HAKKINDA KONUŞMAYI SÜRDÜRECEK KADAR DEGİL ANCAK KISA SOHBETLER YAPABİLİR.

M1

 GÜNLÜK YAŞAMDA, İŞTE YA DA OKULDA, SIK KARŞILAŞTIĞI VE TANIDIK OLDUĞU KONULARA DAYALI YAZILI VE SÖZLÜ İFADELERİ ANA HATLARIYLA ANLAYABİLİR. 

M2

SEYAHATLERDE, DİLİN KONUŞULDUĞU YERLERDE KARŞILAŞABİLECEK ÇOĞU DURUMLARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLİR.

M3

KİŞİSEL İLGİ ALANLARI DOĞRULTUSUNDA YADA BİLDİĞİ  KONULARDA, BASİT ANCAK FİKİRLER ARASI BAĞLANTILARIN OLUŞTURULMUŞ OLDUĞU METİNLER YOLUYLA KENDİNİ İFADE EDEBİLİR.

M4

YAŞANDIĞI OLAYLARI VE DENEYİMLERİNİ AKTARABİLİR; DÜŞLERİNDEN, UMUTLARINDAN VE İSTEKLERİNDEN SÖZ EDEBİLİR, GÖRÜŞLERİNİ VE PLANLARINI KISACA NEDENLERİYLE ORTAYA KOYABİLİR. 

B1

B2

M1

  SOYUT VE SOMUT KONULARA DAYALI KARMAŞIK METİNLERİN ANA FİKRİNİ ANLAYABİLİR, KENDİ UZMANLIK ALANI OLAN KONULARDA TEKNİK TARTIŞMALAR YÜRÜTEBİLİR.

M2

ÇOK ZORLANMADAN BELLİ ÖLÇÜDE DOĞAL VE AKICI BİR DİL KULLANARAK ANADİLDE KONUŞAN BİRİSİYLE İLETİŞİM KURABİLİR.

M3

FARKLI KONULARDA, AYRINTILI VE ANLAŞILIR BİR ŞEKİLDE KENDİNİ İFADE EDEBİLİR VE BİR KONUNUN OLUMLU VE OLUMSUZ YÖNLERİNİ ORTAYA KOYARAK KENDİ BAKIŞ AÇISINI YANSITABİLİR. 

M4

TELEVİZYON HABERLERİNİ VE GÜNCEL OLAYLARLA İLİŞKİN PROGRAMLARIN ÇOĞUNU ANLAYABİLİR.STANDART DİLİN KULLANILDIĞI FİLİMLERİN ÇOĞUNU ANLAYABİLİR.

tad

C1

C2

M1

  FARKLI YAPIYA SAHİP UZUN VE KARMAŞIK METİNLERİ ANLAYABİLİRVE BU METİNLERDEKİ DOLAYLI ANLATIMLARI VE İMALARI FARK EDEBİLİR.

M2

GEREKSİNİM DUYDUGU İFADELERİ FAZLA ZORLANMADAN BULARAK KENDİNİ DOĞAL VE AKICI BİR ŞEKİLDE İFADE EDEBİLİR.

M3

  DİLİ AKADEMİK VE MESLEKİ AMAÇLAR İÇİN VE GÜNLÜK YAŞAMDA ESNEK VE ETKİLİ BİR ŞEKİLDE KULLANABİLİR.

M4

KARMAŞIK KONULARDA, BAĞLANTILARIN VE İLİŞKİLERİN AÇIKCA ORTAYA KONDUĞU, İYİ YAPILANDIRILMIŞ, AYRINTILARİÇEREN METİNLER YOLUYLA KENDİNİ AKICI BİR ŞEKİLDE İFADE EDEBİLİR.

M1

  DUYDUĞU VE OKUDUĞU HERŞEYİ ANNLAYABİLİR.

M2

FARKLI YAZILI YADA SÖZLÜ KAYNAKLARDAN EDİNDİĞİ BİLGİYİ ÖZETLEYEBİLİR, BU KAYNAKLARA DAYALI OLARAK BİR TARTIŞMAYI YAPILANDIRABİLİR, AKICI VE DOĞAL BİR ANLATIM İLE SUNABİLİR.

M3

  AKICI BİR DİL KULLANARAK KENDİNİ TAM ANLAMIYLA İFADE EDBİLİR. KARMAŞIK DURUMLARDA BİLE KENDİNİ İFADE EDERKEN İNCE ANLAM FARKLARINDAN YARARLANABİLİR.

M4

GÜNLÜK YAŞAMLA İLGİLİ DEYİMLERİ VE KALIPLARI KULLANABİLİR, TARTIŞMALARA KATILIP KENDİNİ AÇIKCA İFADE EDEBİLİR, BAŞKALARININ SÖYLEDİKLERİNİ RAHATLIKLA ANLAYARAK ONLAR ÜZERİNE KENDİ FİKİRLERİNİ SUNABİLİR AKADEMİK KONULARDA DA DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKCA BELİRTEBİLİR.

bottom of page